onsdag 20 juni 2012

Melongotta!

Hej alla sommarglada!

Nu är det härliga tider! Lars har äntligen semester och vi har börjat pyssla upp inför midsommar! Idag ska faktiskt Amy vara hos en hundvakt någon timme eller två medan vi inhandlar mat och dryck för fredagens bravader. Det är första gången hon lämnas bort till en hundvakt. Men det ska nog gå bra. De har själva hund så de vet nog vad en valp innebär!

För det mesta är hon en söt liten skrynklig ängel här hemma. Hon sitter och tittar på oss medan vi stökar och hon är nöjd och glad! Hon älskar att gå ut i skogen och hon är riktigt duktig på att följa oss! Däremot på gården... Hm... Vi har ju inga staket eller någonting och hittills har hon hållit sig på gräsmattan. Men för varje dag märker vi att hon tar ett litet steg extra ut från tomten. Idag travade hon tillockmed fram till en okänd människa som gick förbi, vilket hon aldrig gjort förut. Hon brukar sätta sig ner och titta på människorna. Men hon har aldrig gått fram! Speciellt inte när mannen inte ens tittade på henne, utan gick med ryggen mot. Väldigt märkligt. Som tur var blev han inte arg, utan tyckte bara hon var söt.

Men jag gillar inte hennes nya initiativtagande. Fortsätter det får vi träna mer med långlina på gården. Men den vill hon bara busa och dra och slita och bita i, så den blir bara ett stort trassel. Samma med kopplet. För det mesta ser hon bara kopplet som en kampleksak. Jag brukar (om jag kan och det är ofarligt) bara släppa kopplet då och gå vidare, men så fort jag tar upp det igen så ska hon bita tag i det och dra. Förbaskat frustrerande! Någon med nåt tips??

Så fort vi kommer nära huset så vägrar hon att komma när vi ropar. Hon är helt omöjlig att kalla in om vi inte gör något superkonstigt som att leka med en stor slang eller blåsa upp ballonger eller nåt annat skumt. Och det kan vi ju inte göra varenda gång hon hellre sitter och tittar på fåglar än att komma till husse och matte! Vi får träna mer helt enkelt. Och hitta nåt godis hon inte kan motstå. För det mesta så är allt annat så pass intressant så hon inte ens vill ha en bit kalkon!!

Aja. Långt inlägg! Mycket att skriva!

Melondebuten! Det var riktigt smaskigt!

Efter melonen fick man rosa läppar! 

1 kommentar:

  1. Ang. det med kopplet så har vi haft samma problem så vi började träna som så här att man sätter på honom kopplet, tar o det och bara går helt enkelt. Tänk dig att du har en handväska i handen ;) Du ska inte rycka i kopplet och du ska inte gå snabbt, så valpen slipper strypas, men du ska vara bestämd och lugn. Asterix bet lite i början men sen när han märkte att jag ej gav honom ngn uppmärksamhet då han gjorde det så gav han upp och gick fint. När hon gör det så beröm myyycket med godis och lek mycket med henne även i koppel. Behandla henne precis som när hon e lös mao :) Lycka till!

    SvaraRadera