onsdag 30 maj 2012

Heeela natten!!

Inatt sov älskade Amy heeela natten!! Vi somnade alla tre i sängen runt halv elva, och sen vaknade hon nog några gånger, men somnade om snabbt! Inte förrän Lars klev upp strax före sju vaknade hon såpass så vi fick gå ut och kissa. Hon är så duktig!!

Hon sover med oss i sängen nu igen. Vi har resonerat en massa och jag har frågat på vovve.net forumet om det här med att lära hundar att sova själv. De flesta säger i princip samma sak: Våra valpar har alltid sovit med oss i sängen, sen när de blivit större och tryggare i sig själv och hemma har det inte varit några problem att få dem att sova på golvet. 

Så för att vi ska få sova ut, så får hon sova med oss. Sen har hon ingen självklar trygg och stabil sovplats någonstans på golvet heller. Hennes ICA-låda leker hon bara i så den förknippar hon inte alls med att sova och vila. Så snart (kanske i helgen) ska vi åka och köpa en mjuk bädd att ha (en billig på typ rusta) som vi får lära henne att förknippa med sova och vila. Hon gillade ju Ellis bädd i Gnesta, så vi får testa en sån. Nu sover hon överallt i lägenheten - på golvet, i soffan, under en stol.....

Men jag älskar att hon sover med oss i sängen. Så underbart mysigt det är!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar